laupäev, 4. august 2012

Vaarikakook valge šokolaadi vahuga


Vaarikatega küpsetamist mitte vajav suvine kook, mille põhi sisaldab lisaks šokolaadiküpsistele ka vahvleid. Katteks hästi õhuline valge šokolaadi vaht, mis lausa sulab suus. Kook tundub tänu tarretatud šokolaadivahule õhkkerge, kuid see on petlik, sest kaloreid on selles koogis küllaga.



Põhi:

  • 100 g šokolaadiküpsiseid
  • 100 g šokolaadi-dessertvahvleid
  • 100 g sulatatud võid
Täidis:

  • 150 g valget šokolaadi
  • 3 želatiinilehte
  • 2 muna
  • 2 sl suhkrut
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 4 dl vahukoort
  • 200 g vaarikaid
Kaunistuseks:

  • 300 g vaarikaid
Purusta küpsised ja vahvlid, sega sulavõiga. Suru segu 24 cm läbimõõduga, soovitatavalt küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Pane 30 minutiks külma.
Sulata täidise tarvis šokolaad kuumaveevannil. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette, sulata siis 1 sl keevas vees ja jäta jahtuma. Vahusta munad tavalise ja vanillsuhkruga, sega hulka veidi jahtunud sulašokolaad. Vahusta koor ja sega ettevaatlikult kokku munavahuga. Lisa peene nirena veidi jahtunud želatiinisegu, ise samal ajal segades. Sega kiirelt juurde ka vaarikad. Tõsta täidis põhjale ja pane külma. Lase tahkuda 4 tundi kuni üle öö. Vahetult enne serveerimist kaunista vaarikatega.

Allikas: "Võrratud koogid"



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar