reede, 10. august 2012

Mustsõstrajäätis šokolaadi-pähklikreemitriipudega


Üks mõnusalt mustsõstrane jäätis pakub lisaks maitseelamusele ka silmailu. Šokolaadi-pähklikreem on ka külmununa imehea. Magusad ja kreemjad pähklikreemitriibud lausa sulavad suus.
Kuna kodus oli nii Nutella kui ka Nussa šokolaadikreemi, siis maitsesin mõlemaid, et teada saada nende maitsevahet ja võin öelda, et Nutella on šokolaadisema, aga Nussa pähklisema maitsega. Mulle maitseb viimane rohkem :)




  • 300 g mustsõstraid
  • 2 muna
  • Ühe sidruni mahl
  • 150 g + 2 spl suhkrut
  • 125 g võid
  • 4 dl vahukoort
  • 200 g šokolaadi-pähklikreemi (nt Nussa või Nutella)
  • 2 tl toiduõli
Püreesta mustsõstrad sidrunimahlaga. Sulata või 150 g suhkruga ning sega sõstrapüreega. Lisa lahtiklopitud munad ja hakka saadud segu kuumutama madalal kuumusel, pidevalt segades, ca 10 minutit, kuniks see pakseneb. Keema ei tohi segu lasta! Eemalda pliidilt, jahuta toatemperatuurini ja seejärel hoia külmikus.
Vahusta koor 2 spl suhkruga tugevaks vahuks. Sega külmikus seisnud mustsõstravõidega. Valmista jäätisemasinas jäätis.
Samal ajal sulata šokolaadikreem koos toiduõliga kuumaveevannil. Lase veidi jahtuda.
Pane valmis jäätis kihiti vedela šokolaadi-pähklikreemiga jäätisekarpi ning hoia serveerimiseni sügavkülmas.


1 kommentaar:

  1. pean nõustuma - mullegi meeldib Nussa šokolaadikreem rohkem just tema pähklisema maitse pärast :)

    VastaKustuta