esmaspäev, 20. august 2012

Piparmündijäätis


Kuna kasutasin kodukanade mune, siis ei tulnud minu jäätis nii roheline nagu ajakirjapildil, vaid pigem kollane. Värvist hoolimata oli jäätisel piparmündimaitse täiesti olemas.




  • 100 g piparmünti
  • 150 g suhkrut
  • 100 ml vett
  • 300 ml 35% rõõska koort
  • 3 munakollast
  • 2 spl valget kuiva veini
Pese ja kuivata piparmünt. Pane mõned ilusamad lehed kaunistamiseks kõrvale. Haki ülejäänud lehed ja varred peeneks.
Puista 50 g suhkrut vette ja kuumuta pidevalt segades keemiseni. Lisa hakitud piparmünt, keeda 2 minutit ja mikserda siis saumikseriga. Vala segu läbi sõela.
Hõõru munakollased ülejäänud suhkruga lahti, pane vesivannile ja kuumuta pidevalt vispliga kloppides, kuni munakollased hakkavad paksenema. Tõsta nõu munakollasega veevannilt ära ja aseta jääkuubikutega täidetud kaussi jahtuma. Vala jahtunud segule valge vein ja mikserda seni, kuni munakollased on vahus.
Klopi rõõsk koor tugevaks vahuks.
Sega piparmündisiirup vahustatud munakollaste ja vahukoorega. Hoia segu mõned tunnid külmkapis. Seejärel valmista jäätisemasinas jäätis. Serveerimisel kaunista jäätis piparmündilehtedega.

Allikas: Mugandatud ajakirjast "Kööginurk"


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar