esmaspäev, 18. november 2013

Linda letšo


Selle retsepti sain vana-vanatädilt, kelle valmistatud letšo on maailma parim :) Minu jaoks pole mingi pobleem terve purgitäis tema letšot ära süüa. Nüüd saan oma lemmikut köögiviljahoidist ka kodus valmistada. Selle retsepti järgi tehes jääb letšo mõnusalt magus, just selline nagu mulle meeldib. 


6 x 0,5 l purki
  • 1,5 kg tomateid
  • 500 g sibulaid
  • 700 g paprikaid
  • 500 g porgandeid
  • 100 g suhkrut
  • 2 tl jämedat soola
  • 1-2 spl äädikat
  • 3/4 kl õli
Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul. Hauta pehmeks ning lisa siis riivitud või hakitud porgandid. Veidi aja pärast lisa ka tükeldatud paprika ning kooritud ja hakitud tomatid. Maitsesta soola ja suhkruga. Hauta, kuni kõik köögiviljad on pehmed. Veidi enne valmimist lisa äädikas. Valmis letšo pane kuumalt purkidesse ning sulge purgid õhukindlalt.


10 kommentaari:

  1. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  2. Väga heaja letšo selle reyseptiga tuli
    Aitäh!

    VastaKustuta
  3. Väga maitsev sai...tegin juba teist nö.laari seda retsepti sisse...tänud...

    VastaKustuta
  4. Imeliselt hea, sain eile külas süüa ja hakkan nüüd ise ka tegema. Nemad ka tegid selle retsepti järgi.

    VastaKustuta
  5. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  6. Tere. Kas peale purki panemist tuleb ka vee sees kuumutada?

    VastaKustuta
  7. Kas peent pipart ei kasuta sinna.

    VastaKustuta
  8. Väga maitsev maitsev retsept, tänud!

    VastaKustuta