neljapäev, 21. november 2013

Juurikatriibik


  • 2 küüslauguküünt, viilutatud
  • 3 sl võid
  • 500 g kõrvitsat, jämedalt riivitud
  • 300 g porgandeid, kooritud ja jämedalt riivitud
  • 200-300 g pastinaaki, kooritud ja jämedalt riivitud
  • 200-300 g bataati, kooritud ja riivitud
  • 500 g hapukoort
  • 1 dl valget veini
  • 250 g riivitud juustu
  • 2 sl hakitud tüümiani
Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
Hõõru küüslauguga u 1,5-liitrine ahjuvorm. Määri seejärel võiga ja jäta küüslauguviilud vormi põhjale. Laota pool riivitud aedviljadest segamini, kihiti või triibukaupa vormi. Maitsesta korralikult soola-pipraga. Vajuta aedvili tihedalt vormi lamedaks kihiks.  Klopi hapukoor ja vein, maitsesta soola-pipraga. Laota pool kogusest aedviljale ja kata 1/3 koguse juustuga. Puista üle poole tüümianiga ning laota ülejäänud aedvili, maitsesta soola-pipraga ja vajuta tihedalt vormi. Laota peale hapukooresegu, puista peale tüümiani ja ülejäänud juust. Kata fooliumiga ning suru selle servad tihedalt kinni. Küpseta nõnda 45 minutit, eemalda foolium ja küpseta veel 40 minutit. Proovi aedvilja küpsust, vajadusel küpseta pisut kauem. Lase 10 minutit taheneda ning serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar