laupäev, 10. november 2012

Suvikõrvitsasupp tatraga


Lisaks tervislikusele on see supp ka väga-väga maitsev. Koostisosi vaadates ei oodanudki, et supp nii hea tuleb. Suvikõrvitsasupi võlu peitub rohketes köögiviljades ja sulatatud juustus, mis annab mõnusa juustumaitse ning on selles supis asendamatu.




  • 1 suur sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 paprika
  • 2 väiksemat tomatit
  • 400-500 g suvikõrvitsat
  • 1,5-2 l vett
  • 1 dl tatart
  • 2 puljongikuubikut
  • 200 g sulatatud juustu
  • Praadimiseks killuke võid
  • Peterselli
  • Sidrunipipart
  • Tilli
Haki eelnevalt pestud ja puhastatud sibul, küüslauk, suvikõrvits, paprika ja tomatid.
Prae sibul ja küüslauk või sees klaasjaks, lisa paprika ja suvikõrvits ning lase veel natuke praadida.
Aja potis vesi keema, lisa puljongikuubikud ja tatar. Kui tatar on peaaegu pehmeks keenud, lisa praetud köögiviljad, tükeldatud tomatid ja sulatatud juust. Kuumuta ja sega suppi, kuni juust on sulanud. Maitsesta peterselli, tilli ja sidrunipipraga, vajadusel lisa ka soola.

Allikas: Nipiraamat (november 2011)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar