laupäev, 3. november 2012

Kõrvitsapitsa


Veidi tervislikum ja lahjem pitsa, mis sobib hästi taimse toidu pooldajatele. Krõbeda õhukese põhja ning maheda ja mahlase kattega pitsa on hea nii soojalt kui jahtunult. Soovi korral võid lisaks kõrvitsale pitsa peale laduda ka 10-12 oliivi.


Tainas:

  • 25 g pärmi
  • 0,5-1 tl soola
  • 0,5 tl suhkrut
  • 1,5 dl vett
  • 2-3 sl õli
  • 3,5-4 dl jahu
  • 1 sl õli määrimiseks
Kate:

  • 400 g kõrvitsat
  • 100 g riivjuustu
  • 200 g mozzarella't
  • Rosmariini
  • Soola
  • Pipart
Sega pärm suhkru ja soolaga ning sulata käesoojas vees. Sega hulka 2-3 sl õli ja sõtku sisse jahu. Jäta pooleks tunniks rätiku alla kerkima.
Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vormi õliste kätega õhukeseks kettaks. Määri 1 sl õliga. Raputa põhjale rosmariini ja riivjuust. Lõika kõrvits ja mozzarella õhukesteks viiludeks ning laota põhjale. Raputa peale soola ja pipart. Küpseta 225-kraadises ahjus 20-30 minutit. Kaunista rosmariiniga.

Allikas: "Toitvad ja tervislikud kõrvitsaroad"


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar