teisipäev, 6. november 2012

Suvikõrvitsa-šokolaadikeeks



  • 350 g riivitud suvikõrvitsat
  • 200 g sulatatud võid
  • 2 muna
  • 4 dl suhkrut
  • 6 dl nisujahu
  • 1 tl soola
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 dl mõru kakaopulbrit
  • 100 g tumedat šokolaadi




Vahusta toasoojad munad suhkrutega. Lisa vahule veidi jahtunud sulavõi ja riivitud suvikõrvits. Sõelu hulka omavahel segatud kuivained ning sega läbi. Kõige viimaks lisa jämedalt hakitud šokolaad. Kalla tainas võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud ümmargusse auguga keeksivormi. Küpseta 175 kraadises ahjus 50-60 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase keeksil veidi vormis jahtuda ja kummuta siis restile.

Allikas: "Võrratud koogid"

Vaata ka nami-nami kooskokkamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar