esmaspäev, 19. november 2012

Kõrvitsa-juustupirukas


Krõbeda taignaga toitev ja maitsev pirukas, millel täidiseks rohkelt juustust kõrvitsatäidist.



Tainas:

  • 2 dl täisteranisujahu
  • 2,5 dl nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 1,5 dl külma vett
  • 100 g võid
Täidis:

  • 2 sibulat
  • 1 sl võid
  • 500 g kooritud kõrvitsat
  • 2 sl vett
  • 1 tl soola
  • Musta pipart
  • Riivitud muskaatpähklit
  • 1 sl sulatatud võid
  • 100 g Parmesani
  • 100 g riivjuustu
  • Määrimiseks muna
Sega sool jahudega, lisa tükeldatud või ja näpi purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Vormi tainast kaks ümmargust palli - üks suurem, teine väiksem. Kata toidukilega ja pane pooleks tunniks külmkappi.
Koori ja haki sibulad ning kuumuta 5 minutit võis. Riivi kooritud kõrvits jämeda riiviga, lisa koos 2 sl veega sibulale ja hauta veel 7-8 minutit, kuni kõrvits on hästi pehme. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga.
Rulli üks tainapall 30 cm suuruseks kettaks ja pane 22-23 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Jäta teine plaat kaaneks. Määri tainapõhi 1 sl sulatatud võiga. Riivi Parmesan ja raputa põhjale. Tõsta peale kõrvitsasegu (ilma pannile kogunenud vedelikuta) ja laota peale riivjuust. Rulli teine tainapall vormisuuruseks kettaks, pane täidisele ja suru ääred kokku. Torka kattesse kahvliga augud. Määri pealt munaga. Küpseta 180-kraadises ahjus 45-50 minutit.

Allikas: "Toitvad ja tervislikud kõrvitsaroad"


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar