reede, 18. november 2011

Marineeritud kõrvitsad



  • 2 kg puhastatud kõrvitsat
Marinaad:
  • 1,5 l vett
  • 700 g suhkrut
  • 1-2 kaneelikoort
  • 12 tera nelki
  • 12 tera vürtsi
  • 6 sl 30% äädikat
Puhasta kõrvits ja lõika kuubikuteks. Vala peale külm vesi ning lase seista järgmise päevani, nii jäävad kõrvitsakuubikud hiljem krõmpsuvad.
Pane potti marinaadiained ja lase keema tõusta. Lisa kõrvitsakuubikud ning keeda, kuni need muutuvad läbipaistvaks, kuid on veel veidi krõmpsud. Pane kõrvits purkidesse, vala peale sõelutud kuum marinaad ja kaaneta kohe.

Allikas: "Nutika perenaise kokaraamat"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar