neljapäev, 21. aprill 2011

Sõstarde ja šokolaadiga britatort




Põhi:
  • 2 x 150 g võid
  • 2 x 1,5 dl suhkrut
  • 2 x 3 munakollast
  • 2 x 1 muna
  • 2 x 2,5 dl nisujahu
  • 2 x 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 x 1 tl vaniljesuhkrut
Beseekate:
  • 2 x 3 munavalget
  • 2 x 1,5 dl suhkrut
  • 2 x 1 dl mandlilaaste
Kreem:
  • 4 dl 35 % rõõska koort
  • 300 g kohupiimapastat
  • 250 g virsikujogurtit
  • 4-6 sl suhkrut
Vahele:
  • 150-300 g sõstraid
  • 50 g valget šokolaadi
Kaunistuseks:
  • 50 g valget šokolaadi
  • 50 g piimašokolaadi

Põhjad valmista kahes osas. Mikserda munakollased, terve muna ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa sulatatud ja jahtunud või, seejärel omavahel segatud kuivained. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Beseemassiks mikserda munavalged läikivaks vahuks ning lisa edasi vahustades vähehaaval suhkur. Jaga beseemass tainale ja silu ühtlaseks. Raputa peale mandlilaastud ja küpseta 175 kraadises ahjus 20 minutit. Tee nii ka teise osaga põhjast ning jäta mõlemad jahtuma.
Sega kohupiimapasta ja jogurt suhkruga. Vahusta rõõsk koor ja sega ettevaatlikult kohupiimaseguga. Määri 3/4 kreemist ühele põhjale. Kreemi peale aseta marjad ja 50 g hakitud valget šokolaadi. Tõsta teine kiht täidisele ja jaota ühtlaselt ülejäänud kreem selle peale. Kaunista hakitud šokolaadidega. Lase tordil mõned tunnid külmkapis maitsestuda.

Allikas: Midagi head

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar