laupäev, 23. aprill 2011

Hõbekeeks




Kuna ma viimati keeksi küpsetasin? Ausalt öeldas ei mäletagi, äkki eelmine või üle-eelmisel aastal. Ammu juba oli tegelikult keeksi isu ja kuna lihavõtte kohupiimakoogist jäi munavalgeid üle, otsustasingi täna hommikul neist hõbekeeksi küpsetada. Seda keeksi võib nimetada ka munavalgekeeksiks, kuna selles peitub 2 dl munavalgeid :)
Hõbekeeks maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt ja valmistamine on lihtne.

  • 100 g võid või margariini
  • 2 dl (u 6 tk) munavalgeid
  • Näpuotsatäis soola
  • 3 dl suhkrut
  • 2,5 dl nisujahu
  • 1 sl kartulitärklist
Vormi määrimiseks:
  • Võid või margariini
  • Mandlilaaste
Sulata rasvaine. Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks. Sega juurde suhkur, nisujahu ja kartulitärklis ning kõige lõpuks ka rasvaine. Kalla tainas korralikult võiga määritud ja mandlilaastudega ülepuistatud ümmargusse või pikklikusse keeksivormi. Küpseta ahjus alumisel siinil 200 kraadi juures 30 minutit. Kontrolli küpsust tikuga. Kui tikk jääb taignaseks keera ahjutemperatuur 175 kraadi peale ning küpseta keeksi kesmkmisel siinil veel umbes 10 minutit. Lase keeksil vormis mõni minut seista ja kummuta siis restile.

Allikas: Täielik kokaraamat

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar