pühapäev, 24. aprill 2011

Šokolaadipasha




Pasha on üks hästi rammus magustoit, aga ka päris toitev. Toasoojalt on see pähklite ja rosinatega mahedamaitseline pasha kreemjam ja pehmem, aga külmkapikülmalt on ka maitsev. Maitsesin veidi pashast nõrgunud vadakut ja see oli imehea, proovin homme sellest mannaputru valmistada.

  • 1 kg kohupiima
  • 200 g 35% rõõska koort
  • 250 g võid
  • 100 g rosinaid
  • 100 g pähkleid
  • 200 g suhkrut
  • 100 g tumedat šokolaadi

Tükelda pähklid. Kuumuta koor keemiseni, sulata selles šokolaad ja või. Lisa kohupiim, rosinad ja pähklid, sega hoolikalt segi. Vooderda suur sõel marliga, kalla sellele pasha. Keera marli otsad pasha peale ja pane kauss alla, tõsta külmkappi üheks ööpäevaks nõrguma. Kaunista vahetult enne serveerimist.

Allikas: Pereköök

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar