esmaspäev, 18. oktoober 2010

Sügisvärvides karamelline kõrvitsakook




PÕHI:
  • 75 g sulatatud võid
  • 225 g kaeraküpsiseid
TÄIDIS:
  • 500 g kõrvitsat, puhastatult ja kooritult
  • 450 g toorjuustu
  • 200 ml 35% rõõska koort
  • 3 muna
  • 150 g fariinsuhkrut
  • 75 g kreeka pähkleid, peeneks hakituna
  • 0,5 tl kaneeli
  • 50 g suhkrut
  • 2 sl kartulitärklist
Põhja jaoks purusta küpsised peeneks. Sega juurde sulatatud või. Aseta küpsisesegu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (22 cm läbimõõduga) põhja. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külma. Lõika kõrvits väiksemateks tükkideks, aseta õliga piserdatud ahjuvormi ning rösti ahjus ca 30 minutit 180 kraadi juures ehk seni kuni kõrvits on pehme. Seejärel jahuta veidi ning püreesta korralikult. Sega omavahel püreestatud kõrvits, toasoe toorjuust, rõõsk koor ja munad. Sega omavahel kuivained ja pähklid ning lisa toorjuustusegule. Vala täidis vormi küpsisepõhjale ning küpseta 175 kraadi juures 50-60 minutit. Lase koogil avatud ahjuuksega ahjus jahtuda. Seejärel tõsta külmkappi. PS! Kõige maitsvam on kook külmkapikülmalt järgmisel päeval.

Allikas: Kokkama Ragnega




4 kommentaari:

  1. ma võin kõrvitsat pakkuda, täitsa muidu, ainult järgi vaja tulla. kui oled huvitet, siis meili ;)

    VastaKustuta
  2. Sul näeb see kook tõsiset isuäratav välja:) ja see lilleke on nii armas koogi peal.

    VastaKustuta
  3. liilia- ma mõtlen veel sinu pakkumise peale.
    Ragne- sinu blogis on samuti isuäratav pilt sellest koogist :)

    VastaKustuta