esmaspäev, 11. oktoober 2010

Kihiline õunakook vanillikreemiga




Mahlane õuna-kakaokook, milles täidisega pole koonerdatud :)
  • 3,5 dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 dl suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 3 sl kakaopulbrit (magustamata)
  • 125 g sulatatud võid
  • 2 muna
  • 1 dl kanget leiget kohvi
  • 5 õuna
TÄIDISEKS:
  • 100 g sulatatud võid
  • 200 g kohupiima (teralist)
  • 250 g hapukoort
  • 30 g vanillikastmepulbrit Ekströms
  • 50 g suhkrut
IMMUTAMISEKS:
  • Piima
SERVEERIMISEKS:
  • Šokolaadikreemi (nt Nutella või Nussa)
Sega omavahel kuivained. Lisa segades juurde sulatatud või ja munad. Seejärel vala juurde kohv. Kõige viimasena sega taina sisse puhastatud ja kooritud õunatükid. Jaga tainas kaheks võrdesks osaks. Vala pool tainast küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse (22 cm läbimõõduga) koogivormi. Küpseta 175 kraadi juures umbes 20 minutit. Toimi samamoodi ka ülejäänud tainaga. Lase koogil jahtuda.
Täidise valmistamiseks sega omavahel kõik täidise aine. Aseta üks koogipõhi vormi,immuta piimaga ja seejärel määri täidis peale ning kata teise koogipoolega, mida immuta samuti piimaga. Aseta kook vähemalt paariks tunniks tahenema. Serveerides määri peale šokolaadikreemi.
Allikas: Kokkama Ragnega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar