kolmapäev, 13. oktoober 2010

Borš (purkidesse)


6-7 liitrit
  • 3 kg kapsast
  • 1 kg porgndeid
  • 1-1,5 kg peeti
  • 1 kg tomateid
  • 1 kg sibulat
  • 1/2 l õli
  • 200 g suhkrut
  • 5-10 spl soola
  • 4-5 loorberilehte
  • 4 spl 30% äädikat
  • Tilli
  • 20 pipratera
Riivi porgandid, tükelda peedid, kapsad ning lõika tomatid ja sibulad tükkideks. Soovi korral koori tomatid enne ära. Aja õli suures potis keema, pane sinna kuubikuteks lõigatud peet ja riivitud porgand ning keeda 5 minutit. Lisa kapsas, pipraterad, sool, suhkur ja loorberilehed ning keeda 20 minutit. Lisa tomati- ja sibulatükid ning keeda veel 20 minutit. Kõige lõpuks lisa äädikas ja tükeldatud till ning keeda 2-3 minutit. Vala kuumalt purkidesse ja kaaneta.
Kui purgi avad, lahjenda sisu veega 1:1 ja pane hulka liha või vorsti. Võid lisada ka keedetud kartuleid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar