reede, 1. oktoober 2010

Munarull tuunikalaga




Tuunikala täidisega munarulli sobib serveerida nii soojana kui ka külmalt. Mulle maitses see rull kõige rohkem järgmisel-ülejärgmisel päeval külmana.

Kuuele
MUNAPLAAT:
  • 6 muna
  • 5 dl piima
  • 1 dl jahu
  • Näpuotsatäis soola
TÄIDIS:
  • 1 dl hakitud tilli
  • 1 dl peenestatud murulauku või suvisibulat
  • 2 karpi (1 karp u 185 g) tuunikalatükke vees või omas mahlas
  • 1 dl paksu hapukoort
  • 1 dl paksemat majoneesi
  • 1 tl sidrunipipart
  • Vajadusel soola
SOOJA RULLI PINNALE:
  • 1 dl riivitud juustu
Pane ahi 175 kraadi juurde soojenema.
Kata ahjuplaadi põhi ja servad küpsetuspaberiga ning määri see õliga.
Klopi munad vispliga lahti. Lisa jahu ja sool ning klopi edasi, kuni jahutükid on kadunud. Lisa ka piim ja sega ühtlaseks. Kalla segu ahjuplaadile ja küpseta 25-30 minutit, kuni tainas on hüübinud ning pealispind kaunilt pruunistunud. Võta plaat ahjust, lase mõni minut jahtuda. Kata siis munapõhi teise paberiga ja keera ringi, nii et pruunistunud külg jääb väljapoole. (Kui soovid sooja rulli, keera ahi nüüd 250 kraadi peale).
Peenesta maitseroheline, murenda nõrutatud kala kahvliga. Sega täidiseained kokku. Tõsta täidis veidi jahtunud munapõhjale ja aja laiali. Keera kaetud põhi paberi abil rulli, alustades laiemast servast (muidu tuleb rull liiga jäme).
Soojalt serveerimiseks tõsta rull aluspaberi abil uuesti ahjuplaadile, liitekoht allpool. Riputa üle peenelt riivitud juustuga ning kuumuta ahjus 250 kraadi juures, kuni juust sulab ja rull on läbinisti soe.
Allikas: "Anna-Liisa kokaraamat 2"

2 kommentaari: