neljapäev, 2. september 2010

Veiseliha köögiviljadega




  • 400 g veiseliha
  • 3 spl toiduõli
  • Musta pipart, soola
  • 4 dl vett
  • 400 g sügavkülmutatud porgandi-hernesegu
  • 1-2 sibulat
  • 5 dl piima
  • 2-3 spl nisujahu
  • Serveerimiseks pastat

Lõika veiseliha ristikiudi ribadeks. Kuumuta praepannil toiduõli. Kui pann on kuum tõsta peale veiseliha. Kui pann on väiksem, prae liha kahes jaos! Vahepeal pane vesi potiga keema. Küpsemise lõpus lisa lihale õhukesteks viiludeks lõigatud sibul(ad). Prae kergelt läbi ning maitsesta soola ja musta pipraga. Kalla segu pannilt potti keevasse vette. Vett on piisavalt, kui liha on sellega peaaegu kaetud. Lase madalal kuumusel haududa.

Kui liha on pehme, lisa juurde sügavkülmutatud porgandi-hernesegu ning lase madalal kuumusel umbes 5 minutit haududa. Oluline on, et köögiviljad oleksid korralikult sulanud ja kuumad. Sega jahu piima sisse. Jälgi, et tükke ei jääks. Kalla piima-jahusegu liha peale. Lase keema ja kontrolli maitset. Vajadusel pane soola ja musta pipart juurde. Serveeri pastaga.

Allikas: Nipiraamat (märts 2009 nr13)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar