pühapäev, 5. september 2010

Kookose-purukattega rabarberivorm






Hapu rabarber ja magus kookos sobivad imehästi kokku. Rabarber tasakaalustab kookose magusust ning kookos jällegi tasakaalustab rabarberi hapukust :) See vormiroog on ideaalne siis kui on vaja suur kogus rabarbereid ära kasutada. Sellele vormile lisab rabarber mahlakust ja hapukust ning kookoshelbed magusust ja mõnusat teralisust. Küpsedes tekib vormi põhja päris palju vedelikku (rabarberimahl+või), tõstsin sellest enamuse lusikaga ära. Kookose-purukattega rabarberivorm maitseb kõige paremini leigena koos vanillijäätisega. Ja kellele rabarberi ja kookose kooslus maitseb, neile soovitan proovida ka seda võrratut rabarberikooki.
Kuuele-kaheksale
  • 1 kg rabarbereid
  • 1,5 dl suhkrut
  • Võid vormi määrimiseks

KATE:

  • 200 g kookoshelbeid
  • 200 g toasooja võid
  • 1 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 sl vanillsuhkrut
  • 2 dl suhkrut
  • 1 muna

SERVEERIMISEKS:

  • Vanillijäätist

Puhasta rabarberid, lõika 2 cm pikkusteks juppideks ja sega suhkruga. Laota suurde, vähemalt 28 cm läbimõõduga kõrgete äärtega ahjuvormi või väikestesse portsjonvormidesse, mis on võiga määritud. Katte valmistamiseks sega kookoshelbed, vanillsuhkur, küpsetuspulber ja jahu. Vahusta toasoe või suhkruga, sega juurde muna ning seejärel kuivainesegu. Laota segu rabarberitele. Küpseta 180 kraadise ahju alumisel siinil umbes 30 minutit, vormiroa pind peab jääma kuldne. Serveeri jäätisega.

Allikas: "Nutika perenaise kokaraamat" - Lia Virkus, Pille Enden

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar