laupäev, 10. september 2011

Pirni-jogurtirull




Maheda ja kerge tarretatud jogurtitäidise ja mahlaste pirnitükikestega kakaorull.

Biskviit:
  • 6 muna
  • 6 sl suhkrut
  • 6 sl nisujahu
  • 2 sl kakaopulbrit
  • 2 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
  • 4 väikest pirni
  • 4 tl suhkrut
  • Kaneeli
  • 500 ml maitsestamata jogurtit
  • 8 tl vedelat mett
  • 4 tl želatiini + 7 sl vett
Kaunistuseks:
  • 100 g tumedat šokolaadi
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Munavalged vahusta kõvaks vahuks. Sega jahu, kakao- ja küpsetuspulber ning lisa munakollasevahule. Sega ettevaatlikult hulka ka munavalgevaht. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahjus 10-12 minutit.
Koogi küpsemise ajal puhasta ja tükelda pirnid, pane koos tilgakese veega potti ja kuumuta, kuni pirnid pisut pehmenevad, lisa suhkur ja kaneel. Lase jahtuda.
Paisuta želatiini külmas vees 5-10 minutit, seejärel sulata pliidil madalal kuumusel.
Sega maitsestamata jogurt meega, vala hulka pirnitükid ja lõpuks lisa sulatatud želatiin.
Pane küpsenud biskviit alusele, lase jahtuda, määri peale pirni-jogurti segu ning tõsta külmkappi tarretuma. Kui jogurt on veidi tahkunud, keera kook rulli ning hoia kuni serveerimiseni külmas.
Enne serveerimist sulata šokolaad ja kaunista sellega rull.

Allikas: Tervis Pluss

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar