pühapäev, 4. september 2011

Kukeseene-juustupirukas



Põhi:
  • 500 g lehttaigent
Täidis:
  • 250 g kukeseeni
  • 4 viilu peekonit
  • 1 sibul
  • 1 sl oliiviõli
  • 2 dl 10% rõõska koort
  • 250 g riivjuustu
  • Soola, pipart
  • Hakitud tilli
Määrimiseks:
  • 1 muna
Tükelda seened ja peekon, haki sibul. Kuumuta peekonit kergelt pannil õlis. Lisa tükeldatud sibul ja seened, kuumuta segades kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. Alanda pliidi temperatuuri. Lisa koor, maitse järgi soola, pipart ja hakitud tilli ning hauta 10 minutit. Tõsta pann pliidilt ja sega täidise hulka riivitud juust.
Jaga tainas kaheks võrdseks osaks ning rulli lahti. Pane üks pool 28 cm läbimõõduga pirukavormi või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata täidisega ja tõsta peale teine tainapool, suru ääred hästi kokku. Tee kattesse kahvliga mõned augud ning määrti pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit.

Allikas: Toidutare

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar