esmaspäev, 29. august 2011

Küpsise-kirsikook



Põhi:
  • 1 pakk šokolaadiküpsiseid (nt Kalev või Selga)
  • 80 g võid
Täidis:
  • 200 g naturaalset sulatatud juustu Merevaik
  • 100 g hapukoort
  • 100 g tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1/2 sidruni mahl
  • 400 g vahukoort
  • 3 tl želatiini + 3 sl külma vett
  • 100 g šokolaadiküpsiseid
Kate:
  • 400 g kirsse (kivideta)
  • 1 pakk kirsimaitselist tarretisepulbrit
Valmista peeneks purustatud küpsistest ja sulatatud võist segu ning suru see küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (24 cm) põhjale.
Pane želatiin 10 minutiks külma vette likku, seejärel sulata pliidil madalal kuumusel.
Täidise jaoks sega omavahel Merevaik, hapukoor, tuhksuhkur, vanillisuhkur ja sidrunimahl. Vahusta vahukoor. Lisa täidisemassile õrnalt segades esmalt vahukoor, seejärel ettevalmistatud želatiin. Vala pool saadud segust vormi põhjale, lao peale 100 g küpsiseid ning tõsta peale ülejäänud vahukooresegu. Lase külmkapis ca 3 tundi tarretuda.
Katte tegemiseks lahusta tarretisepulber vees. Kata kook kirssidega ning tõsta lusikaga ettevaatlikult peale tarretis. Aseta tort külmkappi veel 5 tunniks kuni üleööks tarretuma.

2 kommentaari:

  1. Vaatan pilti, loen retsepti, teeks ka seda kooki lapselapsele, aga midagi ei klapi. Pildil oleks nagu kaks küpsisekohti, retseptis ka täidises 100 küpsiseid, aga retseptis ei ole juttugi, kuhu need küpsised panna ja kuidas ? Ehk oleks võimalik asja täpsustada. Ette tänades
    Anomüümne vanaema

    VastaKustuta