neljapäev, 4. august 2011

Šokolaaditäpiline mündijäätis

  • 6 dl värskeid mündilehti
  • 200 ml piima
  • 500 ml vahukoort
  • Näpuotsaga soola
  • 1,5 dl suhkrut
  • 6 munakollast
  • 100 g tumedat šokolaadi
Esmalt valmista münditõmmis. Selleks sega kastrulis 200 ml piima ja 200 ml vahukoort, pane sinna sisse mündilehed ning kuumuta, kuni segu hakkab aurama, kuid ära keeda. Tõsta kõrvale. Jäta umbes tunniks kaane alla tõmbama.
Kalla suuremasse potti ülejäänud koor. Kurna läbi sõela sinna sisse ka münditõmmis. Suru lusikaselja või käega kogu vedelik mündilehtedest välja. Lisa sool ja suhkur ning kuumuta, kuni need on lahustunud. Tõsta pott tulelt ja lase veidi jahtuda.
Sega munakollased lahti. Tõsta mõned lusikatäied sooja kooresegu munakollaste hulka ja sega läbi. Ole ettevaatlik, liiga kuuma koore puhul võivad munakollased tükki tõmmata. Kalla muna potti ülejäänud kooresegu sisse. Aseta pott pliidile tagasi ning kuumuta vaiksel tulel pidevalt segades seni, kuni segu veidi pakseneb. Paksus peaks olema selline, et lusikaseljale jääb kiht kooresegu ja näpuga tõmmates jääb lusikale jälg. Kui sul on olemas termomeeter, kasuta seda. Koore-munakollasemassi temperatuur peaks olema 77 kraadi. Kohe, kui segu hakkab paksenema, tõsta pott tulelt. Võid hoida pliidi kõrval ka jäise veega anumat, kuhu saab kiiresti poti sisse tõsta, et takistada munakollaste tükkitõmbamist.
Paksenenud kooresegu kalla jäätisevormi ning pane paariks tunniks sügavkülma. Haki šokolaad väikesteks tükkideks. Võta tahenenud jäätisesegu sügavkülmast välja ja pane jäätisemasinasse. Lisa šokolaad. Jäätisemasinat kasutades lähtu masinaga kaasas olevast juhendist. Valmis jäätis pane jällegi sügavkülma ja külmuta.
Jäätisemasina puudumise korral sega sügavkülmast võetud massi sisse šokolaad ning vahusta jäätist käsimikseriga iga poole tunni tagant 3-4 korda.

Allikas: Oma Maitse (juuni 2011)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar