laupäev, 25. juuni 2011

Vanillikreemine maasikakook



Mõnusalt kreemise katte ja imehea põhjaga maasikakook.

Põhi:
  • 10 Digestive küpsist
  • 2 sl suhkrut
  • 75 g võid
Täidis:
  • 1 pakk (91 g) vanillikastmepulbrit Ekströms
  • 4 dl piima
  • 1,5 dl vahukoort
  • 300 g maasikaid
Purusta küpsised, sega suhkru ja sulatatud võiga. Kata pirukavormi põhi küpsiseseguga. Pane külma, kuni valmistad täidise.
Vahusta vanillikastmepulber piimaga, pane 10 minutiks külma. Vahusta eraldi ka vahukoor, sega vanillikreemiga. Tõsta kreem koogipõhjale ning hoia kuni serveerimiseni külmas. Vahetult enne serveerimist puista peale poolitatud maasikad. Serveeri kooki kui magustoitu, tõstes seda suure lusikaga taldrikutesse.

Allikas: Selveri retseptileht

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar