pühapäev, 23. jaanuar 2011

Kohupiima-punasesõstrakook



Mõnusalt mureda maisijahust põhjaga kohupiimakook.


PÕHI:
  • 150 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 3 dl maisijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
TÄIDIS:
  • 400 g kohupiima
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 3 dl külmutatud punaseid sõstraid

Kuumuta ahi 200 kraadini.
Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa muna ja vahusta veel veidi. Sega omavahel maisijahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa võivahule ning sega ühtlaseks. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele.
Sega kohupiim, munad, suhkur, vanillsuhkur ja punased sõstrad. Vala kohupiimasegu põhjale ning küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit.
Serveeri külmkapikülmana.


Allikas: Toidutare

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar