esmaspäev, 17. jaanuar 2011

Jõulune kohupiimakook




Väga mõnus kohupiimane ja õhuline kook.

PÕHI:
  • 300 g piparkoogitainast
TÄIDIS:
  • 2 dl 35 % rõõska koort
  • 1,5 dl suhkrut
  • 400 g kohupiima
  • 2 muna
  • 1 pakk vaniljepudingupulbrit (RUF)
  • 1 dl jõhvikaid
PEALE:
  • Piparkoogitainast kujukesi
  • Jõhvikaid

Rulli piparkoogitaigen ühtlaseks õhukeseks kettaks ning suru 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele.
Vahusta munad suhkruga, mikserda juurde kohupiim ning kergelt vahule klopitud rõõsk koor. Sega juurde pudingipulber ja jõhvikad. Vala täidis taignale ning kaunista pealt piparkoogitainast lõigatud kujundite ja jõhvikatega. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 40-50 minutit. Parim külmkapikülmalt.


Allikas: Köögitoimkond

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar