laupäev, 31. juuli 2010

Tikri-martsipanikook





Mandliselt krõmpsuva vanillise kattega kook on parim külmkapikülmalt.

TAINAS:
  • 200 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • Soola
  • 4 muna
  • 6 dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 dl 10% rõõska koort
  • 1 sidruni mahl
KATE:
  • 1,5 l tikreid
  • 2 muna
  • 200 g martsipanimassi
  • 2 dl 10% rõõska koort
  • 100 g hakitud mandleid
  • 95 g vanillikastme- või pudingipulbrit
Hõõru või suhkru ja soolaga vahule. Klopi ükshaaval hulka munad. Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa tainale. Sega vähehaaval hulka ka rõõsk koor ja sidrunimahl. Tõsta tainas 30x40 cm võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud vormi. Kata ühtlase kihi puhastatud tikritega. Eralda munavalged ja -kollased. Sega riivitud martsipanimass munakollastega. Lisa rõõsk koor, hakitud mandlid ja vanillikastme- või pudingipulber. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega muna-mandlimassiga. Tõsta marjadele. Küpseta 180 kraadises ahjus 30-50 minutit. Lase jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar