laupäev, 27. september 2014

Tagurpidi ricottakook ploomidega


Kate:
  • 400 g ploome
  • 25 ml Amarettot (või muud mandlilikööri)
  • 20 g võid
  • 15 g Demerara suhkrut
Täidis:
  • 750 g ricotta-kohupiimapastat
  • 200 g toorjuustu
  • 100 g suhkrut
  • 2 muna
  • 50 ml mandlijahu
  • 2 tl vaniljesuhkrut
Põhi:
  • 165 g kaerajahu
  • 60 g võid
  • 2 sl suhkrut
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • pisut soola
Serveerimiseks:
  • röstitud mandlilaaste



Poolita ploomid ning eemalda kivid. Sega ploomid Amarettoga ning tõsta kõrvale.
Põhja valmistamiseks sega kaerajahu, suhkur ja küpsetuspulber vähese soolaga segamini. Sulata või ning sega jahusegusse. Mudi tainas palliks, vajuta toidukile vahel lapikuks koogivormi suuruseks kettaks. Tõsta külma.
Vahusta kokku ricotta, toorjuust, suhkur ja vaniljesuhkur. Lisa vahustamise ajal ükshaaval munad ning viimasena mandlijahu.
Kuumuta ahi 160-kraadini.
Vooderda 24 cm koogivorm küpsetuspaberiga. Lõika külm või õhukesteks viiludeks ning jaota küpsetuspaberile, raputa peale Demerara suhkur ning tõsta kõige peale Amarettost nõrutatud ploomid. Vala ploomidest järele jäänud Amaretto ricottatäidisesse ning vala täidis ploomidele. Tõsta täidise peale koogipõhi ning küpseta kooki 160 kraadi juures 55 minutit.
Lase enne serveerimist koogil korralikult maha jahtuda. Serveerimiseks aita noaga kook vormi küljest lahti ning kummuta seejärel ettevaatlikult serveerimisalusele. Puista peale mandlilaaste.

Allikas: Oma Maitse (oktoober 2013)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar