reede, 12. september 2014

Suitsukana-kukeseenelasanje


Rohke juustuga lasanje, kus kastmega pole koonerdatud, sisaldab ka suitsukana ning värskeid kukeseeni. Lase lasanjel enne serveerimist veidi jahtuda, nii maitseb see kõige paremini ning siis on seda ka lihtsam serveerida.


  • 9 lasanjeplaati
  • 500 g kukeseeni
  • 350 g suitsukanaliha
  • 1 sibul
  • võid
  • soola
Juustukaste:
  • 3 sl õli
  • 5 sl nisujahu
  • 4 dl piima
  • 4 dl vett
  • soola
  • 200 g riivjuustu
Peale:
  • 250 g mozzarellat



Kastmeks kuumuta õli pannil, tõsta jahu kuuma õlisse, sega läbi ning nirista juurde piim ja vesi. Lase pidevalt segades keema tõusta ja hauta seejärel nõrgal kuumusel 5-7 minutit. Maitsesta soolaga, sega sisse riivjuust.
Haki kukeseened, suitsukana ja sibul. Prae pannil võis sibul klaasjaks. Lisa kukeseened ja suitsukana ning prae seni, kuni kana ja seened on kuldpruunid. Maitsesta.
Määri vorm võiga. Tõsta vormi põhja õhuke kiht kastet. Laota sellele 3 lasanjeplaati, selle peale pool seenesegust ning 1/3 juustukastmest. Seejärel jälle lasanjeplaadid, seened ja kaste. Lao viimane kiht lasanjeplaate ja vala peale ülejäänud kaste. Viiluta mozzarella ja laota kõige pealmiseks kihiks. Küpseta 200 kraadises ahjus 30-40 minutit. Lase enne serveerimist 10-15 minutit jahtuda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar