reede, 19. september 2014

Kookose-purukattega ploomikook



Pehme piparkoogimaitselise põhja, mahlaste ploomide ning krõbeda kookose-purukattega kook. Serveerimisel uputa koogitükk üle vaniljekastmega või tõsta sellele üks suur koorejäätisepall :) 

Põhi:
  • 150 g toasooja võid
  • 2 dl tumedat muscovado või fariinsuhkrut
  • 4 muna
  • 3/4 dl piima või rõõska koort
  • 3 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl jahvatatud nelki
Määrimiseks:
  • 1 sl võid
  • 2 sl kookoshelbeid
Täidis:
  • 15 küpset ploomi
  • 2 sl tumedat rummi
Purukate:
  • 1,5 dl nisujahu
  • 2,5 dl kookoshelbeid
  • 2 sl vanillsuhkrut
  • 3/4 dl suhkrut
  • 100 g võid
Pese ploomid, poolita ja eemalda kivid. Lõika sektoriteks ja pane rummi sisse maitsestuma kuni valmistad taigna. 
Vahusta põhja jaoks toasoe või ning suhkur kohevaks vahuks. Lisa kogu aeg segades ükshaaval munad. Lisa lõpuks piim või koor. Sega teises kausis omavahel kuivained: jahu, küpsetuspulber ja maitseained, lisa võivahu hulka ning sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Määri 26 cm vorm seest võiga ja puista üle kookoshelvestega. Vala taigen vormi ning laota ploomid peale, vajuta need veidi taigna sisse. 
Näpi kookoshelbed, jahu, suhkur, vanillsuhkur ning või puruseks massiks, puista ploomidele. 
Küpseta 200 kraadi juures u 30 minutit või kuni kook on küps ja koogi pind saanud kauni värvi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar