pühapäev, 20. aprill 2014

Kohupiima-mustikapirukas


Krõbeda taignakatte ja -äärega kohupiimatäidisega mustikapirukas maitseb eriti hea külmalt koos pehme vanillijäätisega. 


  • 400-500 g muretaigent
  • 2 muna
  • 100 g suhkrut
  • 25 g vanillikastmepulbrit
  • 200 g kohupiima
  • 200 g hapukoort
  • 300 g värskeid või külmutatud mustikaid
  • serveerimiseks vanillijäätist


Vooderda võitatud koogivorm 1/2 taignaga ja eelküpseta 200 kraadi juures 15 minutit.
Valmista täidis: sega munad, suhkur, vanillikastmepulber, kohupiim ja hapukoor. Vala vormi. Puista peale mustikad. Rulli ülejäänud taignast kaas. Kata täidis taignakaanega ja küpseta 170 kraadi juures 55-60 minutit. 
Serveeri vanillijäätisega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar