pühapäev, 27. jaanuar 2013

Sprotipirukad


Lihtsad lehttaignapirukad, millel täidiseks sprotid, kurk ja majoneesi-juustusegu. Sobivad hästi nädalavahetuse hommikuks. Maitsvad nii soojalt kui jahtunult.
Otsustasin sellel aastal iga kuu proovida seda retsepti, mis on Selveri 2013 aasta kalendris vastava kuu retsept. Jaanuarikuu retseptiks ongi just need sprotipirukad, veebruaris saab meekreemiga porgandikooki :)


15 tk
  • 400 g lehttaigent (pärmivaba)
  • 1 sprotikonserv
  • Väikseid marineeritud kurke
  • 150 g juustu
  • 2 keedetud muna
  • Majoneesi
  • Hakitud maitserohelist (nt petersell, till)
  • Määrimiseks muna
Rulli sulatatud taigen õhukeseks ristkülikuks ja lõika 15 ruuduks.
Riivi munad ja juust, sega ja lisa majonees, lisa ka hakitud maitserohelist. Igale taignaruudule pane diagonaalselt muna-juustusegu, jaota peale sprotid ja pikuti neljaks tükiks lõigatud kurgid. Ühes tainanurgas tee lõige ja sisesta vastasolev nurk lõikesse, sellest saab toruke. Määri pirukad lahtiklopitud munaga ja pane 15-20 minutiks 200 kraadisesse ahju.

Allikas: Selveri retseptikalender 2013


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar