esmaspäev, 14. jaanuar 2013

Piparkoogirull pohla-toorjuustukreemiga


Hapuka ja kauni roosa täidisega piparkoogimaitseline rull sobib hästi jõuluajal kohvikõrvaseks. Piparkoogivürtsist biskviiti tasakaalustab kreemine pohlamaitseline täidis. Tee rull varem valmis ja hoia külmas-nii saad mõnusalt mahlase rullbiskviidi. Täidis on küll alguses vedel ja kipub biskviidi vahelt välja voolama, kuid külmkapis seistes see pakseneb. 


Põhi:
  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 sl nisujahu
  • 0,75 dl kartulijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 sl kakaopulbrit
  • 2 sl piparkoogimaitseainet
Täidis:
  • 2 dl hapukoort
  • 1 dl paksu pohlamoosi
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 2-3 sl suhkrut
Vooderda 30x40 cm suurune ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Kakaobiskviidist põhja valmistamiseks vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuivained ja sõelu munavahu hulka. Sega hoolega läbi. Kalla tainas ahjuplaadile ning silu noaga ühtlaselt laiali. Küpseta ahju alumisel siinil 250 kraadi juures 5 minutit. 
Kummuta põhi suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Pintselda koogi peale jäänud paberit külma veega ja eemalda paber ettevaatlikult. Lase põhjal täielikult jahtuda.
Kreemi jaoks vahusta toasoe toorjuust suhkruga, sega hulka hapukoor ja moos. Määri kreem täiesti jahtunud põhjale ning keera see küpsetuspaberi abiga rulli. Mähi rull fooliumisse ja lase enne serveerimist vähemalt tund aega maitsestuda.

Allikas: "100 kooki 3"


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar