laupäev, 22. detsember 2012

Õuna-kaneelirullid


25-30 tk
  • 50 g toasooja pärmi
  • 5 dl käesooja piima
  • 14-15 dl nisujahu
  • 100 g toasooja võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 1 tl kardemoni
Täidis:
  • 150 g toasooja võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 sl kaneeli
  • 2 suurt õuna
  • 2 sl maisitärklist
Määrimiseks:
  • 1 lahtiklopitud muna
Lahusta pudistatud pärm väheses käesoojas piimas, lisa ülejäänud piim, sool, kardemon, suhkur, pool jahust, sega segamini. Lisa tükkidena toasoe või ja vähehaaval ülejäänud jahu. Sõtku ühtlaseks taignaks, kuni tainas lööb kausi servade küljest lahti. Jäta sooja kohta rätiku alla kerkima 30 minutiks kuni 1 tunniks või kuni tainas on kerkinud topeltsuuruseks.
Sega täidise jaoks toasoe või suhkru ja kaneeliga.
Tõsta tainas jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku läbi. Jaga pooleks ja rulli nelinurgaks. Määri peale toasoe või, suhkur ja kaneel. Koori ja riivi õunad, sega maisitärklisega ja jaga pool sellest taignale. Rulli kokku ja lõika 2-3 cm jämedusteks viiludeks. Tõsta rullid paberist muffinivormidesse ja lase rätiku all kerkida veel 30 minutit. Toimi samuti ka teise taignapoolega. 
Määri saiad lahtiklopitud munaga ja küpseta ahjus 225 kraadi juures 10-12 minutit või kuni saiad on kaunilt kuldpruunid.

Allikas: Selveri retseptileht


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar