teisipäev, 18. detsember 2012

Kakaokohupiimakreemiga porgandikook


Põhi:
  • 3 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 4 dl nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 150 g võid
  • 300 g porgandeid
  • 1 dl purustatud (konserv)ananassi
  • Õuna- või ananassimahla koogipõhja niisutamiseks
Kreem:
  • 100 g sulatatud juustu
  • 400 g kakao-kohupiimakreemi
  • 1 sl sidrunimahla
  • 4 sl tuhksuhkrut
Kaunistuseks:
  • Röstitud mandlilaaste



Puhasta ja riivi porgandid.
Vahusta munad ja suhkur tugevaks vahuks ning lisa omavahel kokku segatud kuivained. Lisa taignasse sulatatud või, riivitud porgand ja purustatud ananass, sega ühtlaseks ning vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 190 kraadises ahjus umbes 35 minutit, eemalda jahtunud kook vormist ning niisuta külgedelt ja pealt mahlaga. 
Sega omavahel kokku sulatatud juust, kohupiimakreem, sidrunimahl ja tuhksuhkur ning määri segu koogile. Tõsta kook mõneks tunniks külmkappi. Enne serveerimist kaunista röstitud mandlilaastudega.

Allikas: Toidutare


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar