pühapäev, 7. oktoober 2012

Šokolaadine maapähklikook





  • 125 g võid
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 3 muna
  • 200 g suhkrut
  • 150 g jahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 3 sl kakaopulbrit (magustamata)
  • 300 g pirne
Täidis:

  • 300 g kohupiimapastat
  • 120 g šokolaadikreemi (Nutella või Nussa)
  • 75 g maapähklivõid
Kate:

  • 65 g võid, sulatatuna
  • 3 sl kakaopulbrit (magustamata)
  • 3 sl suhkrut
  • 2 sl hapukoort (20%)
Immutamiseks:

  • Veidi kohvi
Sulata või ja tükkideks lõigatud šokolaad pliidil. Vahusta omavahel munad ja suhkur ning lisa seejärel segades šokolaadi-segule. Sega kokku ülejäänud kuivained ning lisa samuti taignale. Koori ja tükelda pirnid ning sega taignasse. Vala taigen lahtikäivasse koogivormi (22 cm läbimõõduga) ning küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit. Lase jahtuda.
Sega omavahel täidise ained.
Lõika kook keskelt pooleks (kõige lihtsam on teha kook niidi abil pooleks). Immuta põhja kergelt kohviga ning määri peale täidis. Kata pealmise koogipoolega ning pane kook koos vormiga jahedasse seisma.
Valmista kate: sega kokku sulatatud või, kakao, suhkur ja hapukoor. Kuumuta segu madalal kuumusel kuni see tumeneb. Vala koogi peale ning jäta külmkappi paariks tunniks või veel parem üleööks maitsestuma.

Allikas: Kokkama Ragnega


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar