kolmapäev, 10. oktoober 2012

Pirni-kodujuustukook


Hästi hea kodujuustune mahlaste pirnitükkidega kook. Koogi äärtesse küpseb õige veidi imehead karamellist kihti. Kodujuustukook on parim külmkapikülmalt.


Põhi:

  • 100 g võid
  • 2 spl Demerara suhkrut
  • 2 dl jahu
  • 0,5 dl kiirkaerahelbeid
  • 0,5 dl kaerakliisid
  • 0,5 tl kaneeli
Täidis:

  • 500 g pirne
  • 560 g kodujuustu
  • 2 dl vahukoort
  • 3 munakollast
  • 1 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
Sega toasoe või suhkru,kaneeli, jahu ning kaerahelveste ja -kliidega, mudi sõrmedega ühtlaseks taignaks. Suru 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja servadele ning aseta pooleks tunniks külmikusse.
Lõika pirnid tükikesteks.
Vahusta munakollased, muna ja suhkur heledaks vahuks. Lisa kodujuust, vahukoor ning vanillsuhkur.
Küpseta koogipõhja 200 kraadises ahjus umbes 5 minutit. Seejärel vala peale pirnitükid ning neile omakorda kodujuustusegu. Küpseta kooki 180 kraadises ahjus 40 minutit ning tõsta seejärel kuumus 200 kraadini ning küpseta veel 25 minutit või kuni kook on pealt kuldpruuni jume saanud. Enne serveerimist lase koogil jahtuda.

Allikas: Farmi


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar