kolmapäev, 3. oktoober 2012

Kukeseenepirukas


Üks hästi kukeseenene soolane pirukas, mis võlub oma hõrgu maitse ja lihtsusega. Võin julgelt öelda, et see on üks paremaid seenepirukaid, mis ma teinud olen. Mõnusalt krõbeda taignaäärega pirukas on eriti hea soojalt, aga ka jahtunult maitseb hästi. Soovitan soojalt!


 Põhi:
  • 150 g võid
  • 3,5 dl jahu
  • 0,5 tl soola
  • 2 sl vett
Täidis:

  • 500-700 g kukeseeni
  • Praadimiseks võid
  • Soola
  • 1 sibul
  • 50 g suitsupeekonit
  • 1,5 dl 35% rõõska koort
  • 1 dl hapukoort
  • 1 tl soola
  • 3 muna
Näpi külm või jahu ja soola hulka. Kui või on jahu sisse segunenud (tekib purutaoline tekstuur), lisa vesi ja mätsi tainas palliks. Mitte liialt sõtkuda. Mässi tainapall kilesse ja hoia 30 minutit külmkapis, siis kata tainakihiga ümmargune 24 cm läbimõõduga vorm, torka kahvliga põhja auke ja küpseta 225 kraadi juures umbes 10 minutit.
Prae hakitud sibul ja peekon võiga pannil läbi, lisa kukeseened, maitse järgi soola ning prae, kuni vedelik seentest välja tuleb ja ära kuivab. Pane segu eelküpsetatud põhjale.
Sega kokku rõõsk koor, hapukoor, sool ja munad ning vala segu seentele.
Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.

Allikas: anne&stiil (september 2012)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar