teisipäev, 19. juuni 2012

Šokolaadi-rabarberikook


Rabarberi hapusus ja šokolaadi magusus sobivad hästi kokku. Mulle maitses see kook kõige rohkem soojana koos külma jäätisega. Vanillijäätis on lausa kohustuslik selle koogi juurde, sest koos jäätisega on šokolaadi-rabarbrikook kohe eriti hea.



  • 600 g rabarberit
  • 1,5 dl suhkrut
Tainas:

  • 2,5 dl suhkrut
  • 225 g toasooja võid
  • 3 dl nisujahu
  • 0,5 dl mõru kakaopulbrit
  • 1 sl küpsetuspulbrit
  • 4 muna
  • 1 dl piima
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 50 g tumedat hakitud šokolaadi (70% kakaosisaldusega)
Serveerimiseks:

  • Vahukoort, vanillikastet või -jäätist
Lõika rabarberivarred 2-3 cm pikkusteks tükkideks ja sega suhkruga. Laota rabarber võiga määritud ahjuvormi (2 liitri suurusesse piklikku või 30 cm läbimõõduga ümarasse vormi).
Tõsta taina suhkrukogusest 2 sl kõrvale. Vahusta toasoe või ülejäänud suhkruga. Sõelu hulka omavahel segatud kuivained: jahu, küpsetuspulber ja kakao. Lisa munad, piim ja vanillsuhkur. Sega ühtlaseks tainaks. Seejärel sega hulka hakitud šokolaad. Tõsta tainas lusikaga rabarberitükkidele ja puista peale kõrvalepandud 2 sl suhkrut. Küpseta 200kraadise ahju alumisel siinil 40-50 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Serveeri koos vanillijäätise, vanillikastme või vahukoorega.

Allikas: "Võrratud koogid"



2 kommentaari: