kolmapäev, 27. juuni 2012

Kakaone marjakook


Üsna vähemagus kook kakaoselt mõrkja ja krõbeda purukattega. Täidises on nii kohupiimakreemi, marju, mooniseemneid kui ka martsipani. Mina kasutasin maasikaid, aga usun, et palju paremini sobiksid väiksemad marjad, nagu näiteks mustikad. Kes armastab magusamaid kooke, peaks täidise suhkrukogust suurendama. Kook on parim külmana, seetõttu võib selle ka päev varem valmis teha. Serveerides võid koogilõigule niristada veidi magusat kondenspiima, mis sobib ideaalselt maheda täidise ja kakaose põhja ning kattega.




  • 300 g küpsetusmargariini
  • 2 dl (170 g) suhkrut
  • 3 sl kakaopulbrit
  • 1/3 tl soola
  • 3,75 dl (200 g) jahu
  • 4 muna
  • 1 sl vanillsuhkrut
  • 3 sl mannat
  • 100 g riivitud martsipanimassi
  • 3 sl mooniseemneid
  • 500 g kohupiimapastat
  • 400 g meelepäraseid marju (võivad olla külmutatud)
Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
Tükelda 200 g margariini ning pudista sõrmede vahel 1 dl suhkru, kakao, soola ning jahuga purujaks massiks. Suru pool purust küpsetuspaberiga vooderdatud 24-26 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
Vahusta munavalged ülejäänud suhkru ja vanillsuhkruga. Sega manna munakollastega, lisa riivitud martsipan, mooniseemned, kohupiimapasta ja ülejäänud margariin sulatatult. Lisa ettevaatlikult munavalgevaht ja marjad (külmutatud marju ära sulata). Vala mass purupõhjale ja kata ülejäänud puruga. Küpseta umbes 1 tund. Lase koogil jahtuda ja seejärel hoia kuni serveerimiseni külmkapis.

Allikas: Rama



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar