esmaspäev, 21. mai 2012

Mustikakeerud


12 tk/ 1 tk - 315 kcal

Tainas:

  • 25 g toasooja pärmi
  • 2,5 dl käesooja piima
  • 8-9 dl nisujahu
  • 100 g toasooja võid
  • 1 dl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 sl kardemoni
Täidis:

  • 70 g võid
  • 3 sl suhkrut
  • 3 dl mustikaid
Peale:

  • Pärlsuhkrut
Määrimiseks:

  • 1 muna

Hõõru pärm soola ja vähese suhkruga vedelaks. Kalla juurde käesoe piim ning sega läbi. Lisa kardemon, ülejäänud suhkur ja pool jahust, sega segamini. Viimaks lisa vähehaaval ülejäänud jahu ja tükikaupa toasoe või; sõtku seni, kuni tainas lööb kausi serva küljest lahti. Vormi tainast kena pall, puista jahuga üle ja jäta sooja kohta räti alla kerkima üheks tunniks.
Rulli tainas jahusel laual piklikuks nelinurgaks, määri peale sulatatud või. Jaga peale mustikad ja puista üle suhkruga. Keera tihedaks rulliks, lõika 12 tükiks ja tõsta lõikepind üleval pool võiga määritud muffinipanni pesadesse. Lase kerkida veel rätiku all 30 minutit. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja puista üle pärlsuhkruga. Küpseta 225 kraadi juures 8-10 minutit või kuni rullid on küpsed. Lase väheke jahtuda ja võta vormist.

Allikas: Selveri retseptileht


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar