neljapäev, 31. mai 2012

Lõhe-kapsarullid


Seekordsed kapsarullid pole tavapärase hakkliha-riisitäidisega, vaid hoopis kalatäidisega. Lisaks lõhehakklihale on täidises veel riisi ja keedetud mune ning enne ahju panekut valatakse kapsarullid üle kohvikoorega. Valmistasin rullid hiina kapsast, kuid sama hästi sobib ka tavaline peakapsas. Täitsa head olid.



  • 400 g lõhehakkliha
  • 1 suurem hiina kapsas või keskmine peakapsas
  • 2 muna
  • 100 g riisi
  • 200 g kohvikoort (10%)
  • 1 köögiviljapuljongikuubik
  • Soola
  • Jahvatatud musta pipart
Keeda kapsalehed rohkes soolaga maitsestatud vees nii pehmeks, et neid annab rulli keerata. Jahuta need. Keeda ja riivi munad. Keeda ka riis, lase jahtuda ja sega koos muna ja lõhehakklihaga ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga.
Tõsta parajas koguses täidist kapsalehe keskele ja rulli kokku. Pane valmis rullid ahjuvormi ja vala üle pudendatud puljongikuubikuga maitsestatud koorega. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30 minutit või kuni rullid pealt kenasti pruunikaks värvuvad.

Allikas: Naisteleht




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar