neljapäev, 21. juuli 2011

Kodujuustu ja valge šokolaadi juustukook


Väga maitsev kreemjas valge šokolaadi maitseline juustukook, millel mõnus šokolaadiküpsistest põhi.

Põhi:
  • 150 g šokolaadiküpsiseid
  • 70 g võid
Täidis:
  • 150 g maitsestamata toorjuustu
  • 250 g kodujuustu
  • 1 dl suhkrut
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 0,5 dl tärklist
  • 3 muna
  • 1 dl vahukoort
  • 200 g valget šokolaadi
  • 150 g mustikaid
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja.
Mikserda toor- ja kodujuust kreemjaks. Sega suhkur, vanillsuhkur ja tärklis ning lisa toorjuustusegule. Klopi ükshaaval ja pidevalt vahustades juurde munad ja vahustamata koor. Sulata tükeldatud valge šokolaad veevannil või nõrgal kuumusel ja sega ülejäänud massi hulka. Küpseta 175-kraadises ahjus 40 minutit. Kui kook kipub küpsemise ajal liialt pruunistuma, kata see pealt fooliumiga. Paota väheke ahjuust ja lase koogil ahjus jahtuda. Serveeri külmalt. Kook maitseb parimalt järgmisel päeval.

Allikas: "Kohupiima- ja kodujuustutoidud 2" - A. Kang, L. Virkus, P. Enden

1 kommentaar:

  1. Tegin seda kooki natuke teistmoodi. Ei küpsetanud üldse ja täidisesse lisasin želatiini. Tuli ka väga hea

    VastaKustuta