reede, 15. juuli 2011

Mustika-kodujuustupirukas



Põhi:
  • 100 g võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 3 dl jahu
  • Näpuotsaga soola
Kate:
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 1 dl kohvikoort
  • 1 dl piima
  • 2 spl tärklist
  • 200 g kodujuustu
  • 5 dl mustikaid
Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa sellele jahu, sool ja muna. Pane taignamass külmikusse pooleks tunniks tahenema. Suru tainas ümmargusse koogivormi (24 cm), mis on kaetud küpsetuspaberiga või määritud võiga.
Kalla mustikad põhjale.
Klopi munad lahti ja sega hulka ülejäänud katte koostisosad. Vala kate mustikatele. Küpseta 200 kraadi juures 40-45 minutit. Enne serveerimist lase koogil täielikult maha jahtuda ja taheneda.

Allikas: Elis köögis

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar