kolmapäev, 17. november 2010

Hapukoore-banaanikook


Mõnus mahedamaitseline kihiline kook, millel täidiseks hapukoor ja banaanid.


PÕHI:
  • 2 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 2 dl hapukoort
  • 3 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl kakaopulbrit
TÄIDIS:
  • 4 dl hapukoort
  • 3-4 banaani
PEALE:
  • 2 dl hapukoort
  • 1 sl suhkrut
  • Kakaopulbrit

Põhja valmistamiseks vahusta munad suhkruga. Lisa hapukoor ning eelnevalt omavahel segatud küpsetuspulber, kakao ja jahu. Töötle ühtlaseks tainaks ja vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Proovi küpsust tikuga. Lase valmis põhjal jahtuda ning lõika kolmeks võrdse suurusega tükiks. Tõsta esimene tükk serveerimisalusele, kata pealt 2 dl hapukoorega. Koori ja viiluta banaanid. Laota pool banaanikogusest hapukoorega kaetud põhjale. Tõsta peale teine tükk, kata 2 dl hapukoorega ja ülejäänud banaaniviiludega. Tõsta peale kolmas tükk ning kata suhkruga segatud hapukoorega (2 dl hapukoort + 1 sl suhkrut). Lase koogil kuni järgmise päevani külmas seista. Enne serveerimist sõelu peale kakaod.


Allikas: "100 kooki 3" - Angeelika Kang, Lia Virkus, Pille Enden

2 kommentaari:

  1. nii vahva taldrik! kust selline pärit?

    VastaKustuta
  2. Silja, kahjuks ei mäleta kust selline vahva taldrik pärit. See juba mitu aastat tagasi ostetud.

    VastaKustuta