teisipäev, 9. november 2010

Juustu-kõrvitsapüreesupp



Maitsev lihtne supp, mis eriti maitsev, kui enne serveerimist puistata peale või segada sisse riivitud juustu, siis see mõnusalt venib, mmm...

  • 1 sibul
  • 1 kg kõrvitsat (puhastatud ja kooritud)
  • 4 kartulit
  • 1-1,2 l vett
  • 2 puljongikuubikut
  • 80 g riivitud juustu
  • Tilli
  • Pipart
SERVEERIMISEKS:
  • Riivitud juustu
  • Röstitud kõrvitsaseemneid

Kooritud sibul, puhastatud kõrvits ja kartulid lõigata kuubikuteks. Sibul kuumutada toiduõlis klaasjaks. Lisa veega segatud puljongikuubikud, kõrvits ja kartul. Keeda seni, kuni kõrvits ja kartul on pehmed. Jahuta veidi ning seejärel püreesta saumikseriga. Saadud segu kuumutada keemiseni, lisada riivitud juust ning maitsestada tilli ja pipraga.
Serveeri riivitud juustu ning röstitud kõrvitsaseemnetega.
Röstitud kõrvitsaseemnete saamiseks pane paar võitükki ahjuplaadile ning aseta seemned selle peale, rösti ahjus grillfunktsioonil, kuni seemned on kuldpruunid. Puista üle soolaga ja sega.


Allikas: Kokkama Ragnega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar