esmaspäev, 1. november 2010

Riisi-kõrvitsapuder



Ilus sügisene kollase-valgekirju toitev ja kreemjas puder.



Neljale-kuuele


  • 4 dl riisi
  • 1,5 l vett
  • 400 g kõrvitsat
  • 2 sl õli
  • Soola
  • Musta pipart
  • Serveerimiseks murulauku

Mõõda riis keevasse vette. Lisa maitse järgi soola, kuumuta keemiseni ja keera siis tuli väikseks. Hauta 20-30 minutit. Koori samal ajal kõrvits, lõika pisikesteks kuubikuteks. Kuumuta pannil õlis 6-8 minutit ehk kuni kõrvits on pehme ja pruunistunud. Tõsta kõrvits riisi juurde ja sega läbi, maitsesta soola-pipraga. Hauta kaane all veel 5 minutit. Serveerimisel raputa peale hakitud murulauku.

Allikas: "Pudrud hommiku-, lõuna- ja õhtusöögiks" - Pille Enden




2 kommentaari:

  1. tegin ka eelmisel nädalal kõrvitsa-riisi putru. lisasin eelnevalt valmis olnud püreed. ja rosinaid! metsikult mõnus!

    VastaKustuta
  2. Silja, rosinate lisamine on hea mõte!

    VastaKustuta