neljapäev, 12. august 2010

Mustikatega jogurti-vahukooretort









PÕHI:
  • 175 g Domino küpsiseid
  • 75 g võid
TÄIDIS:
  • 400 ml maitsestamata jogurtit
  • 4 spl suhkrut
  • 400 ml 35% rõõska koort
  • 2 spl suhkrut
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 4 spl želatiini
  • Mustikaid
Vooderda lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Purusta küpsised köögikombainis. Sulata või. Sega küpsisepuru sulatatud võiga ning suru saadud segu koogivormi põhja.
Puista želatiin umbes 160 ml vette ja lase paisuda 15 minutit. Siis vala kastrulisse ja kuumuta ettevaatlikult, samal ajal segades, kuni želatiin lahustub. Lase jahtuda.
Sega jogurt 4 spl suhkruga. Vahusta koor 2 spl suhkru ja 2 tl vanillisuhkruga. Sega omavahel jogurt ja vahukoor. Lisa pidevalt segades peenikese nirena vedeldatud želatiin. Vala täidis küpsisepõhjale ja lase külmkapis tarduda. Kui tort on tarretunud, eemalda ta vormist ja aseta vaagnale. Puista peale rohkelt mustikaid.

Allikas: Siit nurgast ja sealt nurgast

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar