pühapäev, 13. juuni 2010

Ruudukook


Vahelduseks keerukatele kookidele võid valmistada lihtsat ja kodust ruudukooki. Iga kord erinevat moosi kasutades saad alati uutmoodi maitsega koogi. Pealegi on koogil ilus muster ja vahva nimi ning valmib ainetest, mis enamasti kodus olemas on. See kook on heaks võimaluseks keldri tühjendamiseks moosipurkidest. Antud kogustest valmib suur plaaditäis kooki, mida jagub ka suuremale seltskonnale.

  • 150 g võid või küpsetusmargariini
  • 2 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 5 dl nisujahu
  • 3 tl küpsetuspulbrit
  • 1 purk (0,5 l) paksu hapukat moosi
Vahusta toasoe rasvaine suhkruga. Lisa ükshaaval munad, samal ajal mikserdamist jätkates. Ühenda küpsetuspulber jahuga ja lisa muna-võivahule, sega ühtlaseks. Vooderda ahjupann (25 x 35 cm) küpsetuspaberiga. Suru pool tainast vormi põhja ning kata moosiga. Veereta ülejäänud tainas käte vahel peenteks rullideks ja moodusta neist koogile ruudustika. Küpseta 200 kraadises ahjus 20-25 minuti või kuni kook on kuldkollane.

Allikas: "Nutika perenaise kokaraamat" - Lia Virkus, Pille Enden

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar