reede, 11. juuni 2010

Rabarberi-maasikakook


Rabarberi-maasikakook on pehme ja kreemjas. Koogis on võrdselt magusaid maasikaid ja hamba all krõmpsuvaid hapukaid rabarbereid. Kook peaks enne serveerimist kindlasti mõned tunnid külmas olema, nii muutub kook tahkemaks ja seda on kergem lõigata. Pisut tervislikumaks teeb selle koogi see, et nisujahu asemel on kasutatud täisteranisujahu, aga muidugi võib koogi valmistada ka nisujahust põhjaga. Kook on kõige maitsvam külmkapikülmalt.

PÕHI:
  • 1,5 dl täisteranisujahu (või speltanisu lihtjahu)
  • 1 dl tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 100 g võid
  • 1 munakollane
KATE:
  • 400 g hapukoort
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 200 g rabarberit
  • 200 g (külmutatud või värskeid) maasikaid
Sega omavahel jahu, tuhksuhkur, vanillsuhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa tükeldatud või ja näpi ühtlaselt tükiliseks. Sega hulka munakollane. Suru tainas 24 cm läbimõõduga võitatud koogivormi põhja ja äärtele.
Täidise jaoks sega omavahel hapukoor, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Vala segu põhjale ja kata tükeldatud rabarberi ja maasikatega. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 25-40 minutit.

Allikas: "100 kooki 3" - Angeelika Kang, Lia Virkus, Pille Enden

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar